Samenvatting
Storingen kosten geld en veelal niet makkelijk om de juiste oorzaak te vinden. Of blijft de storing steeds weer terugkomen. Innovative Root Cause Analyse (iRCA) is een systematische storingsanalyse en één van de meest effectieve methodieken om de grondoorzaak van een storing te vinden.

Doelgroep
Iedereen in onderhoud én productie die verantwoordelijk is voor het functioneren van de installaties, zoals maintenance engineers, reliability engineers, maintenance managers.

Doelstelling
Tijdens dit toepassingstraject krijgt u de theoretische en praktische kennis die nodig is om de iRCA methodiek in uw bedrijf toe te passen. Het doel is om storingen zo efficiënt mogelijk te kunnen aanpakken door o.a. de juiste vragen te stellen, de storingen correct visueel te documenteren, de juiste storingsoorzaken te bepalen en deze uiteindelijk weg te nemen om zo herhaling van een storing in de toekomst te voorkomen. Na afloop van het traject kan u de methode in uw eigen organisatie toepassen.

Inhoud

  • Vooraf leert u via e-learning de basisaspecten van de iRCA-methodiek kennen.
  • Tijdens twee dagen klassikale opleiding leert u werken met Event mapping (om de grondoorzaak te bepalen en te visualiseren die tot een probleem heeft geleid, alsook om mogelijke maatregelen te visualiseren) en Probleem Analyse (voor het bepalen van achterliggende onbekende oorzaken).
  • Na dag 2 werkt u met de getrainde methoden een bedrijfscase uit.
  • Tijdens de derde dag krijgt u feedback op de uitgewerkte case en leert u werken met Human Factor Analyse (om oorzaken van “human errors" te bepalen) en wordt er aandacht besteed aan hoe u de RCA-methoden kan implementeren en borgen in de eigen organisatie.
  • Parametrering van elektrische assen, koppelingen met PLC.

Praktisch

Locatie
Brussel
Referentie
IPV/242/43/0632/75098/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Bemas
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven