Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor diverse medewerkers (bv productieoperatoren, productieverantwoordelijken, labomedewerkers...) die in staat moeten zijn een (korte) smaaktest van het product uit te voeren.

Doelstelling

  • aanleren basisprincipes van sensorische evaluatie/smaaktesten
  • illustratie van de begrippen geur/aroma, smaak en mondgevoel

Na afloop van deze opleiding

  • kennen de cursisten de correcte werkwijze voor het uitvoeren van smaaktesten, bv een korte smaaktest aan de lijn bij een productwissel
  • kunnen de medewerkers na een smaaktest beoordelen of de smaak beantwoordt aan de kwalitatieve doelstellingen
  • hebben de cursisten inzicht in het smaakpallet van de gevraagde producten en zijn in staat om de smaakvarianten te herkennen en te beoordelen

Inhoud

Kort theoretisch deel; algemene smaaktraining, sensorische evaluatie,
Aanleren om de nodige concentratie aan de dag te leggen om verschil te proeven:
Wat is zoet, zuur, bitter, verschillende aroma’s.

Productspecifiek: de eigen producten herkennen & beoordelen.
Kunnen onderscheiden of het zuiver of niet zuiver is, bv te waterachtig? smaak voldoende sterk?

Een groot deel van de training zal besteed worden aan diverse tests, oa de triangeltest: 3 producten waarvan 2 dezelfde. En vervolgens het verschil quoteren op daartoe voorziene fiches .

Het voedingsbedrijf kan in samenspraak met de docent voldoende oefenmateriaal voorzien.

Praktisch

Locatie
in uw bedrijf
Referentie
IPV/242/47/2106004/01
Tussenkomst
Max. 420 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven