Samenvatting
Sommige voedingsbedrijven hebben geen geselecteerd en getraind sensorisch panel. Hoe start je een intern panel, hoe recruteer je testpersonen, hoe train je deze? Na deze opleiding kan je direct aan de slag om een intern sensorisch panel te starten.
Doelgroep
Medewerkers in afdelingen R&D, productontwikkeling, kwaliteit en productie
Doelstelling
Kennis opbouwen over de opstart van een nieuw intern sensorisch panel of over de evaluatie van een bestaand sensorisch panel, dat destijds zonder selectieprocedure samengesteld werd.
Inhoud
- belang van smaak voor consument én voedingsindustrie
- analytische sensorische testen in een voedingsbedrijf
- soorten sensorische panels
- rekrutering van testpersonen voor een intern smaakpanel
- selectie van een intern smaakpanel
- training van een sensorisch panel
- monitoring van de prestaties van de panelleden
- rol van de panelleider
De deelnemers kunnen enkele praktische sensorische testen uitvoeren (ter illustratie van een selectieprocedure volgens ISO-normen).
Duur
1 dag
Datum en lesuren
In overleg met de lesgever