Samenvatting
Sommige voedingsbedrijven hebben geen geselecteerd en getraind sensorisch panel. Hoe start je een intern panel, hoe recruteer je testpersonen, hoe train je deze? Na deze opleiding kan je direct aan de slag om een intern sensorisch panel te starten.

Doelgroep
Medewerkers in afdelingen R&D, productontwikkeling, kwaliteit en productie

Doelstelling
Kennis opbouwen over de opstart van een nieuw intern sensorisch panel of over de evaluatie van een bestaand sensorisch panel, dat destijds zonder selectieprocedure samengesteld werd.

Inhoud

  • belang van smaak voor consument én voedingsindustrie
  • analytische sensorische testen in een voedingsbedrijf
  • soorten sensorische panels
  • rekrutering van testpersonen voor een intern smaakpanel
  • selectie van een intern smaakpanel
  • training van een sensorisch panel
  • monitoring van de prestaties van de panelleden
  • rol van de panelleider

De deelnemers kunnen enkele praktische sensorische testen uitvoeren (ter illustratie van een selectieprocedure volgens ISO-normen).

Duur
1 dag

Datum en lesuren
In overleg met de lesgever

Praktisch

Locatie
in uw bedrijf
Referentie
IPV/242/47/2106003/01
Tussenkomst
Max. 420 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven