Samenvatting
Via dit adviestraject worden mogelijke verbeterpunten voorafgaand of na een specifieke digitaliseringsactie in kaart gebracht en worden zowel arbeids-organisatorische als HR-oplossingen geformuleerd die jouw operator ondersteunen en de organisatie vooruithelpen.

Inhoud
Een productielijn digitaliseren brengt vaak knelpunten aan het licht:

  • Hoe kunnen we de operator beter ondersteunen in zijn taak?
  • Hoe gaan we om met de gewijzigde jobinhoud?
  • Hoe vangen we de gewijzigde arbeidsorganisatie op?
  • Verloopt de communicatie nog zoals het moet?

Zijn jullie op zoek naar een digitale oplossing voor een bepaald probleem? Of zijn er al concrete digitaliseringsplannen? Denk dan op tijd na over de impact ervan op de jobs van en samenwerking tussen operatoren en de rol van de leidinggevenden. Het gaat bovendien niet enkel over wat er verandert, maar ook hoe je verandert. Heb je medewerkers zo vroeg mogelijk in het proces betrokken?
Tijdens dit adviestraject worden de knelpunten in kaart gebracht en maak je kennis met technologie die je operator kan ondersteunen. Je ontvangt een rapport met concrete aanbevelingen om met de knelpunten die vastgesteld werden om te gaan.

Met een tweede adviesbudget kan je samen met een externe expert verder werken op een specifiek knelpunt, zoals het introduceren van een teambord, werken aan een aangepaste leiderschapsstijl, een betere communicatie bij shiftwissels …

Methodiek
Na een intake-gesprek met de betrokken personen in jouw organisatie, waarin de focus voor de analyse wordt bepaald, gaat de expert tijdens een bezoek op de werkvloer dieper in op de impact van de gewenste of doorgevoerde digitaliseringsactie op medewerkers en de organisatie van het werk.
Als resultaat van dit adviestraject wordt een rapport gemaakt met concrete aanbevelingen van waaruit je in je organisatie aan de slag kan.

Doelgroep
Elke organisatie die een digitaliseringsactie overweegt of heeft doorlopen en concreet arbeids-organisatorisch- en HR-advies wenst om knelpunten in kaart te brengen en aan te pakken

Prijs: contacteer de adviseur

Praktisch

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Annemie Salu

Adviseur Loopbaanfonds
0472 092 380
Terug naar boven