Samenvatting
In deze opleiding leer je als leidinggevende de elementen van een positief aanwezigheidsbeleid kennen. Er wordt dieper ingegaan op hoe de leidinggevende het verschil kan maken om dit beleid te doen slagen en absenteïsme aan te pakken.

Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor leidinggevenden, ploegverantwoordelijken, teamleiders, HR medewerkers, … die absenteïsme willen aanpakken.

Doelstelling
Absenteïsme aanpakken via een positief aanwezigheidsbeleid.

Inhoud
Wanneer je absenteïsme wil aanpakken, leg je de focus best op AAN- in plaats van AFwezigheid. Er moet een duidelijk en motiverend aanwezigheidsbeleid zijn dat door iedereen binnen de organisatie gekend is. De leidinggevende heeft een zeer belangrijke rol binnen het aanwezigheidsbeleid en kan door voldoende betrokkenheid te tonen veel verschil maken om het beleid te doen slagen.

Werkvorm
Interactieve training.
Aan de hand van verschillende oefeningen en vraaggesprekken krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende vormen van absenteïsme en de vaak voorkomende oorzaken. Deze worden gekoppeld aan een positief aanwezigheidsbeleid en aan hun rol hierin.

Praktisch

  • gesloten aanbod: opleiding op maat en in company
  • standaard duurtijd: 1 dag
  • regio: Vlaanderen, Brussel
  • min. 3 en max. 12 deelnemers per groep

Praktisch

Referentie
IPV/242/47/1080012/01
Tussenkomst
Max. 390 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
Novare bvba
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven