Samenvatting
Voedingsbedrijven tellen op de werkvloer vele anderstaligen. Die bonte mengeling van talen durft wel eens voor misverstanden te zorgen. Een maatopleiding ‘Nederlands op de werkvloer’ kan een efficiënte oplossing bieden. Alimento kan je op weg helpen naar de juiste lesgever voor zo’n traject.

Doelgroep
Werknemers in voedingsbedrijven die nauwelijks of onvoldoende Nederlands spreken.

Doelstelling
Vele Vlaamse voedingsbedrijven tellen behalve Nederlandstaligen heel wat anderstaligen, Franstalig, Engelstalig of een geheel andere taal. Die bonte mengeling van talen op de werkvloer durft wel eens voor misverstanden en problemen te zorgen.
Daarom organiseren vele bedrijven een maatopleiding ‘Nederlands op de werkvloer’. Alimento kan je op weg helpen naar de juiste lesgever voor een dergelijk traject.

Investeren in een taalopleiding resulteert in een comfortabele werkomgeving en verhoogt de efficiëntie. Een goede communicatie tussen álle werknemers is cruciaal.
Dat kan ook op maat van één voedingsbedrijf.

Zo wordt kennis sneller opgebouwd en wordt er rekening gehouden met het specifiek jargon. Bij een maattraject kan er zeer flexibel ingepland worden. Veelal korte sessies. Geen schoolse aanpak, indien nodig een individuele coaching, geknipt op hun maat.

Ook online opleidingen zijn mogelijk.

Flexibel schema
De deelnemers maken zich gemakkelijk vrij voor korte en interactieve sessies en nadien passen ze het geleerde meteen toe op de werkvloer. Iedere deelnemer heeft dus in zijn/haar eigen tempo vooruitgang geboekt.

Lesgevers
Alimento organiseert zelf geen taalopleidingen maar verwijst hiervoor graag door naar het kalenderaanbod van de erkende partners:
Lijst erkende lesgevers

Praktisch

Referentie
IPV/242/47/1422010/01
Tussenkomst
Max. 40 EUR/uur
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven