Doelgroep
Iedereen die zich wil bijscholen tot interne energieauditor.

Doelstelling
Bij voedingsbedrijven zijn er allicht een aantal (verborgen) energiebesparingen. Het is de taak van een energieauditor om deze te detecteren en te kwantificeren. Door een gerichte energiedoorlichting brengt u de energiestromen in beeld en kunt u verbeteringsmaatregelen coördineren voor een realistische besparing.
Na de energiedoorlichting krijgt u een duidelijk beeld waar de prioriteiten moeten liggen wanneer er beslist wordt om het energieverbruik aan te pakken , evenals mogelijke energiebesparingen en investeringen of besparingsmaatregelen. Audits worden bij voorkeur volgens de beste praktijk voorbereid, planmatig uitgevoerd en op een begrijpelijke manier gerapporteerd.
Deze opleiding geeft tevens richting aan de interne energiedeskundige die kan optreden in het kader van een auditverpichting voor alle grote ondernemingen. Deze Europese regelgeving werd in Vlaanderen vertaald via de VLAREM-trein 2013.

Inhoud
Drie avondsessies:

  • De eerste twee sessies (lessen) gaan klassikaal door in groep met alle deelnemers.
  • De derde sessie is individueel in uw bedrijf, hiervoor spreekt u af met de docent.
  • Eerste en tweede sessie: energieverbruiken, energiebesparing, audittechnieken
  • Energieverbruiken in kaart brengen.
  • Energiehuishouding, opzetten van een energiebeheersysteem.
  • Energieverliezen en verspillingen.
  • Quick wins.
  • Energiebesparingstechnieken, concrete besparingsmaatregelen.
  • Rapportering.
  • Derde sessie: Begeleiding in het praktisch uitvoeren van een audit (individuele sessie)
  • U voert een audit uit onder individuele begeleiding van de docent.

Deze sessies komen in aanmerking voor de verplichte bijscholing jaarlijks opgelegd aan de milieucoördinator. Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van deelname.

Praktisch

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven