Samenvatting
Het waterzuiveringsstation wordt chronologisch overlopen: van specifieke zuiveringstechnieken tot waterhergebruik. Voor elk onderdeel wordt er een expert ingeschakeld en wordt er dieper ingegaan op de voornaamste procesparameters.

Doelgroep
Milieuverantwoordelijken, technici, senior operatoren of plant managers die een goed overzicht nodig hebben van de technische mogelijkheden en knelpunten van diverse waterzuiveringstechnieken.

Doelstelling
Een crash course van één lesdag, omtrent algemene waterzuivering. Het waterzuiveringsstation wordt chronologisch overlopen, van bepaalde specifieke zuiveringstechnieken (primaire behandeling, secondaire behandeling en tertiaire zuiveringstechnieken), tot waterhergebruik. Voor elk onderdeel wordt beroep gedaan op een expert terzake en wordt dieper ingegaan op de voornaamste procesparameters. Op het einde van elk onderdeel worden concrete voorbeelden uitgewerkt en worden enkele beknopte oefeningen en Q&A-sessies voorzien.
Na het volgen van deze opleiding bent u in staat om de procesparameters van uw waterzuivering te begrijpen en te evalueren. Diverse behandelingstechnieken worden tijdens de opleiding doorlopen, waardoor u in staat zal zijn de eerste lijnen omtrent de aangewezen technieken en methodologieën uit te zetten bij de optimalisatie, uitbreiding of hernieuwing van uw waterzuiveringsinstallatie.

Voorkennis
De cursus vereist een basiskennis van de principes die worden toegepast in de waterzuivering. In een korte tijdspanne evolueren we van deze basiskennis naar een diepgaande kennis, waarbij na elk onderdeel enkele specifieke cases worden besproken.
Enige voeling met de praktijk kan enkel een meerwaarde bieden.

Programma
Principes, uitvoeringen, veel voorkomende problemen en cases/oefeningen omtrent:

  • Fysico-chemische zuiveringstechnieken (1,5 uur)
  • Anaerobe zuiveringstechnieken (1,5 uur)
  • Aerobe zuiveringstechnieken (2 uur)
  • Zero liquid discharge (1 uur)

Praktisch

Locatie
Gent
Referentie
IPV/191/43/1203/52372/01
Tussenkomst
130 EUR/dag/dlnr (max 390/dag)
Lesgevers
EPAS
Praktische info
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven