Doelstelling:
Verbeteren van de doeltreffendheid van opleidingen hygiëne en voedselveiligheid, en dit zowel voor ‘klassieke’ groepsopleidingen als voor ‘informele’ opleidingen op de werkplek. Zo kunnen opleidingen resulteren in gedragswijziging op de werkplek.
Doelgroep – Gebruikers:
Elke manager die te maken heeft met het aanleren van de hygiëneregels:
- de kwaliteitsverantwoordelijke,
- de HR-manager,
- productieverantwoordelijke(n).
Doelgroep – Begunstigden:
- elke bedrijfsmedewerker die "goede praktijken inzake hygiëne" moet verwerven of behouden,
- elke medewerker die te maken heeft met productie en verpakking.
Beschrijving:
De tool levert adviezen en praktische tips om uw opleidingen over voedselveiligheid duurzamer te maken. Deze adviezen worden per thema gegroepeerd. Elk thema betreft een typische situatie met betrekking tot de opleidingen rond hygiëne en voedselveiligheid. Het wordt op 3 niveaus gepresenteerd: beginner, gemiddeld, gevorderde.
Voorbeelden van de behandelde thema's: kiezen tussen een interne en een externe trainer; de interne trainer opleiden; de opleidingsacties (ook de interne) registreren; de opleiding van interimkrachten en jobstudenten; de verschillende vormen van leren; de doeltreffendheid van opleidingen op het terrein checken, …
Hoe verkrijgen?
Internetversie: www.leertipsvoedselveiligheid.be
download de handleiding
Handleiding in papieren versie: aanvragen Tom De Cock