Food@work : werken in de voedingsindustrie
De voedingsindustrie staat in het midden van de voedselketen. Met aan de ene kant landbouw, visvangst en waterbronnen en aan de andere kant horeca en voedingshandel. In de Belgische voedingsindustrie werken 90.000 mensen. De voedingsindustrie is daarmee de tweede belangrijkste industriële werkgever in België en de werkgelegenheid blijft er – in tegenstelling tot de rest van de industrie - relatief stabiel. Daarnaast zorgt de voedingsindustrie voor heel wat indirecte werkgelegenheid. Voor elke job worden er 1,9 jobs gecreëerd in verwante sectoren en ondersteunende diensten.
Mannen en vrouwen werken er in wel 500 verschillende beroepen. Ze verwerken vlees, vis, groenten, melk, aardappelen, fruit. Ze maken brood, dranken, veevoeders, snoep, pasta, chocolade, … dagelijks goed voor 30.000.000 lekkere maaltijden.
Neem een kijkje in de voedingsindustrie op www.foodatwork.be