Wij brachten een bezoek aan de werkstudenten van het eerste en twee jaar bacheloropleiding Voedings- en Dieetkunde van de Erasmushogeschool te Brussel. Het opleidingsprogramma van de werkstudenten wordt in een modeltraject over 4 jaar gespreid, daar waar een regulier traject over drie jaar loopt.
Waarom een werktraject Voedings- en Dieetkunde?
De studenten die wij ontmoetten, hebben uiteenlopende redenen om deze uitdaging aan te gaan. Eén iemand wil graag gezonde energy bars helpen ontwikkelen, een ander droomt ervan dieetadvies voor kinderen te geven, weer iemand anders schrijft nu al kookboeken en wil zich verder in de materie specialiseren. Er is ook de germaniste die altijd al door voeding gepassioneerd is geweest en binnenkort beide opleidingen wil combineren door boeiende artikels over voeding te schrijven in een heldere taal.
Dromen zij dan niet allemaal van een zelfstandige praktijk als diëtist?
Steeds meer studenten van de opleiding Voedings- en Dieetkunde stromen in in de voedingsindustrie. Die tendens merken we ook bij andere scholen. Zij die dromen van een zelfstandige praktijk, beseffen dat dit de eerste jaren vaak niet haalbaar is. Daarom zullen ze, naar eigen zeggen, eerst nog enkele jaren extra ervaring gaan opdoen in een voedingsbedrijf, een woonzorgcentrum, bij het FAVV, …
Stages in het opleidingsprogramma
Het eerste jaar van de opleiding is vooral verkennend. De werkstudenten lopen – in tegenstelling tot de reguliere studenten – nog geen stage. Tijdens het tweede jaar mag iedereen op observatiestage en later volgen de doestages. Deze studenten kijken daar alvast naar uit en hopen er veel praktische kennis op te doen! Ze rekenen dan ook op jouw medewerking!
Ben jij bereid je bedrijf open te stellen voor één van deze stagiairs?
Neem dan contact op met onze adviseur Hilde Wynen via hilde.wynen@alimento.be of 0476 990 799 of met het opleidingshoofd Voedings- en Dieetkunde bij de Erasmushogeschool : info.vdk@ehb.be.