Het team zal dit nieuwe voedingsproduct evenals informatie over het productieproces, marktpotentieel, marketingplan,… voorstellen aan een jury bestaande uit personen die actief zijn in de voedingsindustrie. Deze jury zal de voedingsproducten proeven en het beste product uitkiezen! Creativiteit, smaak en consumentvriendelijkheid staan hierbij centraal.

Er vallen mooie prijzen te verdienen. Alle geselecteerde scholen ontvangen een cheque van € 200, het winnende team krijgt € 1000. De jury kan eventueel ook een prijs uitreiken aan het team dat als tweede in het klassement staat, zij ontvangen dan € 500. Daarnaast kan de jury eventueel een “eervolle vermelding” geven aan een team dat uitblinkt in een bepaald aspect, bijvoorbeeld: een heel innovatief product, een professioneel marketingplan,…

Elke deelnemende student ontvangt bovendien een opleidingscheque van IPV (Initiatieven voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid), het opleidingscentrum van en voor de voedingsindustrie. FEVIA Vlaanderen zorgt er bovendien voor dat de wedstrijd weerklank krijgt in de pers. Maar de wedstrijd TROFEE FEVIA Vlaanderen is vooral een onvergetelijke en boeiende ervaring die de leerlingen in contact brengt met de wereld van de voedingsindustrie.

Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 10 november 2016 door bijlage 1 van het reglement (zie onder) ingevuld terug te sturen per e-mail naar Nadia Lapage  nl@fevia.be met cc naar ma@fevia.be en idc@fevia.be

De wedstrijd zelf is gepland op vrijdag 17 maart 2017. Meer informatie vindt u in het reglement in bijlage.

 

Wie weet worden jullie de winnaars van de volgende editie van de TROFEE FEVIA Vlaanderen!

De TROFEE FEVIA Vlaanderen is een initiatief van FEVIA Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, en kadert in het Food@work-programma waarmee we talent in de voedingsindustrie willen aantrekken én behouden.

 

Bijlagen:

Blijf op de hoogte

Onderwijs

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven