Aanpassingen vergen de juiste ingesteldheid. Bij elke beslissing moet je rekening houden met de gevolgen voor het personeel. Maar hoe zet je verkeerde situaties uit het verleden recht? Hoe start je daarmee in een onderneming die op volle toeren draait? Hoe achterhaal je wat de prioriteiten en quick wins zijn? Wie kan je daarbij helpen?

Alimento heeft daarom specifiek voor de bedrijven uit de voedingssector een aantal adviestools uitgewerkt. Deze omvatten een gedegen analyse door een specialist en professionele coaching bij de concrete uitvoering van diens aanbevelingen.

 • HR scan
  Met de HR scan verbeter je het HR-beleid in je onderneming. We zoomen in op thema's zoals personeelsplanning, onthaal en opleiding. Het resultaat is een foto van je bedrijf: je krijgt een zicht op de huidige situatie, waarbij zowel de sterke punten als de verbeterpunten in kaart worden gebracht.
 • Organisatiescan
  Via een organisatiescan kijken we welke verbeteringen in je organisatie mogelijk zijn, om betere resultaten te behalen en sneller in te spelen op veranderingen en eisen van klanten. Een organisatie-expert brengt verbetermogelijkheden in kaart op diverse vlakken: de organisatiestructuur, de systemen, de cultuur en de medewerkers.
 • Ergonomiescan
  Tijdens een ergonomiescan wordt op één dag een structurele analyse gemaakt van de werkposten in de productieafdeling. Op basis van een bedrijfsbezoek stelt de ergonoom een rapport op met een overzicht van de voornaamste ergonomische risico's.
 • Adviesdossier opleiden en leren
  Met een adviesbudget ‘opleiding en leren’ werk je via concrete projecten aan een beter onthaalbeleid, betere opleidingen en efficiënter werkplekleren in je bedrijf. Je brengt structuur, zorgt voor gepaste leerinstrumenten, werkt nieuwe medewerkers vlotter in en houdt de kennis van medewerkers die je zullen verlaten in je bedrijf.

Financiële steun

Beroep doen op diverse specialisten kost uiteraard een flinke duit. Maar gelukkig niet voor jou. Bedrijven uit de voedingssector hebben recht op een reeks financiële tussenkomsten.

 • Extra budget Werkbaarheidsproject: Alimento biedt een tussenkomst tot 6.000 euro voor advies en begeleiding bij projecten in het kader van jouw ondernemingscao inzake uitzendarbeid en verbetering van de werkbaarheid. Meer informatie en het aanvraagformulier vind je hier.
 • Organisatiescan of HR-scan: Alimento betaalt tot 6.000€ voor een van beide scans voor kleine bedrijven met minder dan 100 werknemers. Grotere bedrijven hebben recht op 3.000€ als ze zelf 3.000€ cofinancieren. Deze tussenkomst kan maar een keer worden toegekend.
 • Adviesdossier opleiden en leren: Alimento betaalt tot 6.000€ voor kleine bedrijven met minder dan 100 werknemers. Grotere bedrijven hebben recht op 3.000€ als ze zelf 3.000€ cofinancieren. Deze tussenkomst kan om de zeven jaar opnieuw worden aangevraagd.
 • Ergonomiescan: Alimento betaalt tot 1.000€ voor deze scan per bedrijf of vestiging van de groep. Deze tussenkomst kan maar een keer worden toegekend.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw vertrouwde adviseur en op onze website.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven