Zowel een zegen als een vloek is het, de automatisering die in voedingsbedrijven alsmaar grotere proporties aanneemt. Bedrijven moeten steeds vaker een beroep doen op technici, en dat doen ze het liefst intern.

 

Aanwezig talent benutten

Vele kiezen er dan ook voor om hun machine- en verpakkingsoperatoren naar een technisch hoger niveau te tillen. Zo zijn deze werknemers beter gewapend om jammerlijke stilstanden te vermijden of om kleine storingen meteen zelf te verhelpen. Vooral bij kortgeschoolden en ouderen is het belangrijk om hen in die richting te laten evolueren.

Toegankelijke training

Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Niet als je een beroep doet op VINTO. Een opleiding mag namelijk niet te hoog gegrepen zijn voor een operator die aan de basis ‘technisch ongeschoold’ is. Zowel de inhoud als het tempo moet goed gedoseerd worden. VINTO kan je hierbij helpen. Hun docenten staan dagelijks in het technisch onderwijs, waardoor ze ook pedagogisch goed onderlegd zijn. De opleidingen kunnen zowel inhouse als in een technisch instituut in de buurt plaatsvinden. Op die manier komen thema’s zoals analytisch storingzoeken en mechanica theoretisch, maar bovenal praktisch aan bod. Deze intensieve lesdagen worden aangevuld met ‘huistaken’ en feedback hierop waardoor de cursist werkelijk inzicht verwerft in de oorzaak van stilstanden.

Iedereen wint

De voordelen van deze upgrade zijn legio. Al snel zullen technici merken dat hun telefoon heel wat minder vaak rinkelt; en dat vooral de oproepen voor futiliteiten verleden tijd worden. De technische dienst wordt dus ontlast en kan zich toeleggen op zijn kerntaken, zoals curatief en preventief onderhoud van het machinepark en storingsanalyse. Dankzij de opleiding krijg je bovendien een competentere operator, wat de jobmotivatie en -aantrekkelijkheid alleen maar ten goede komt. Ontegensprekelijk stijgt hierdoor de eigenwaarde, trots en bedrijfsbinding op de vloer. Verder is het ook niet onbelangrijk dat er op termijn een mooi partnership kan ontstaan met een technische school uit de streek voor stageplaatsen of duale leerplekken. Moet het nog gezegd dat je door dit alles als bedrijf handenvol geld bespaart?

Interesse? Er kan een VINTO-upgrade op maat van je bedrijf op poten worden gezet of je kan je operatoren inschrijven voor de kalendermodules. Kijk hier voor meer informatie of contacteer een van de VINTO-projectcoördinatoren.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven