De ene heeft een talenknobbel, de andere heeft een wiskundeknobbel. En waarom zouden operatoren geen technische knobbel kunnen hebben dachten ze bij Natrajacali Bredene. Nele Vanhecke, hr-medewerker: “Sommige operatoren zijn onvoldoende voorbereid op de technische kant van de job. Vaak slagen ze er niet in om kleine technische problemen zelf op te lossen.” Dat is natuurlijk jammer want terwijl iedereen wacht op de technieker staat soms de hele lijn met de vingers te draaien.

Voor de chocoladeproducten was dat voldoende reden om productieoperator Randy Haeghaert naar een workshop praktijkgerichte industriële techniek van VINTO te sturen.

Proeven van techniek

Een technisch bad is ideaal voor operatoren met weinig tot geen technische bagage. Na een korte screening van enkele basisvaardigheden zoals technisch en ruimtelijk inzicht, maken ze kennis met de courante praktijken en materialen. Die zetten ze vervolgens op een speelse manier in de praktijk. Na een beetje uitleg over riemen, kettingen, lagers … gaan ze al snel over tot het bouwen van een modelvliegtuigje. Het monteren en aansluiten van alle onderdelen is ideaal om gestructureerd te leren werken en analytisch te denken.

De werkgever en werknemer krijgen op deze manier inzicht in zijn of haar technisch potentieel. Daar worden meteen enkele concrete opleidingssuggesties aan gekoppeld.

Schot in de roos

Voor zowel Randy als Natrajacali was dit technisch bad een geslaagde keuze. “Ik vond het een heel interessante opleiding, vooral het stuk over onderhoudsmechanica” vertelt Randy enthousiast. “Ik snap nu beter wat de techniekers doen en kan hun werkzaamheden beter meevolgen.” Randy is niet alleen tevreden, maar bovendien helemaal klaar voor bijkomende opleidingen zodat hij in de toekomst kan ingrijpen als de lijn dreigt stil te vallen.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven