Greenyard Prepared in Bree is een divisie van Greenyard die naast hittebehandelde groenten en fruit, ook kant-en-klare producten produceert en verdeelt. Nu de lijnen steeds meer geautomatiseerd zijn, groeit ook de nood aan medewerkers met meer technische affiniteit. Om deze leemte te vullen nam Randstad Inhouse – de vaste uitzendpartner van Greenyard – het initiatief tot een upgradetraject voor hun uitzendkrachten.

Tien gemotiveerde uitzendkrachten

Uit de pool van uitzendkrachten die bij Greenyard Prepared aan het werk waren, selecteerde Randstad tien deelnemers voor dit traject van één maand. Naast enkele testen en beoordelingsgesprekken, werd de motivatie gescreend. De gekozen productiemedewerkers mochten een intensief opleidingspad op maat van de job aanvatten dat in samenwerking met VINTO werd ontwikkeld.

Op de schoolbank én on the job

uitzendkrachten.JPG VINTO is gespecialiseerd in het ontwerpen en organiseren van technische opleidingen. Hiervoor doen ze een beroep op de pedagogische knowhow van docenten uit het technisch onderwijs die voeling hebben met de werkvloer; in dit geval docenten van het Technisch Instituut Sint-Michiel in Bree. In dit technisch instituut volgden de uitverkoren operatoren een basisopleiding techniek. Opleiding on the job door medewerkers van Greenyard Prepared maakte hun upgrade compleet.

Het moet gezegd: Randstad ging er helemaal voor. De uitzendconsulenten bieden de cursisten daarom de nodige coaching en begeleiding. Een mooi voorbeeld van een doeltreffende samenwerking tussen hr, uitzondconsulenten, productiemanagement en docenten.

Betrokken en verantwoordelijke mankrachten

Dankzij de opleiding begrijpen de operatoren beter hoe de machines werken en zijn ze perfect in staat om eenvoudige mechanische en elektrische werkzaamheden correct te signaleren. Het spreekt voor zich dat dit hun betrokkenheids- en verantwoordelijkheidsgevoel verhoogt, wat het bedrijf enkel maar ten goede kan komen.

Door de competenties van de flexibele pool te versterken engageert Greenyard Prepared zich bovendien tot maximale en duurzame tewerkstelling van uitzendkrachten. Begin 2018 hebben immers 8 deelnemers een Greenyard contract op zak.

Meer informatie over VINTO

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven