Een tekening moeten we er al lang niet meer bij maken: technische werkkrachten zijn in trek. Nooit eerder waren ze echter zo moeilijk te vinden. Hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen, volgen we bij Alimento op de voet. Als loopbaanfonds helpen we je graag op weg met o.a. de organisatie van bedrijfsbezoeken voor technische profielen uit het hoger onderwijs.

Love at first visit

Via de Food Tech Talent-bedrijfsbezoeken brachten we de voorbije maanden en jaren al heel wat technische studenten en docenten tot bij onze bedrijven. Telkens opnieuw staan zij versteld van de hoge graad van automatisering, digitalisering en robotisering binnen onze sector. 

“Met de Food Tech Talent bedrijfsbezoeken zetten we de deuren open voor de nieuwe generatie STEM-talent. Jongeren kunnen met eigen ogen zien hoe onze lekkere voeding en dranken worden gemaakt. En vooral ook ontdekken hoe zij later aan het roer kunnen staan om de voeding van morgen te maken.” - Hélène Huyghe, Social Affairs Advisor, Fevia.

Gezocht: helder loopbaanperspectief 

Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak een foutief beeld hebben van hun professionele toekomst. Ze weten niet (goed) wat hen later te wachten staat. Hierdoor haken ze zowel tijdens als na hun studies vaak af. Zonde dat al dit talent verloren gaat. 

Vesna Jerkovic, Coördinator Masters "Ingénieur en Electromécanique”, HELHa: “Onze studenten van het 1e masterjaar Elektromechanica kregen dit jaar de kans om - dankzij het Alimento-netwerk - deel te nemen aan 3 bedrijfsbezoeken : Lutosa, Solarec en Belle-Vue. Deze bezoeken vallen bij zowel de studenten als de docenten enorm in de smaak. We komen graag eens buiten onze schoolmuren!

Dankzij bedrijfsbezoeken worden onze studenten zich bewust van de professionele realiteit en kunnen ze hun kennis aftoetsen aan de praktijk. Een bezoek aan een bedrijf biedt ook de mogelijkheid om professionals te ontmoeten die hun expertise delen en vragen beantwoorden. Het creëert een band met bedrijven en er ontstaan nieuwe samenwerkingen via stages, onderzoeksprojecten of zelfs deelname aan onze Jobday. Een win-win-ervaring!”

Techniek en voeding, a match made in heaven

Ook Hilde Wynen, adviseur hoger onderwijs bij Alimento, houdt de vinger aan de pols: “Technici staan hoog aangeschreven door hun sterke analytische vaardigheden en hun abstract denk- en rekenvermogen. Vaak beseft dit type student onvoldoende dat deze competenties ook in onze sector broodnodig zijn én dat we ze naar waarde inschatten. Technische studenten overwegen meestal geen toekomst in een voedingsbedrijf. Een gemiste kans voor beide partijen. Vanuit mijn functie en ervaring help ik bedrijven graag om de band met jongeren op te bouwen en versterken.” 

Meer info over het organiseren van een bedrijfsbezoek?

Neem gerust contact op met Hilde Wynen.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven