Een opleiding volgen doe je niet zomaar. Daarvoor moet je geselecteerd worden. Na een medisch onderzoek en een grondige screening door de organisatoren (Alimento, VDAB, WEB en Compaan) stond de motivatie van de 7 deelnemers dan ook buiten kijf.

“Voor een meisje was de keuze voor deze specifieke opleiding eerder uitzonderlijk, maar ik wilde dit gewoon heel graag doen! Ik heb geleerd mijn mannetje te staan en ben ook erg fier op mijn behaalde certificaten. Deze gaan in de toekomst zeker nog nuttig zijn!”  - Sara, cursist

 

Technische scholing

Om beslagen op de arbeidsmarkt te komen, is het goed om een brede achtergrond te hebben. Naast de technische opleiding zijn ook andere aspecten erg belangrijk: voedselveiligheid, hygiëne, informatica... En uiteraard leren de cursisten ook sollicitatie- en communicatievaardigheden.

De cursisten kunnen voor heftruck, reachtruck of stapelaar certificaten behalen. Wie het volledige technisch parcours met succes afrondt, neemt het certificaat magazijnmedewerker mee naar huis. En wie slechts enkele onderdelen met succes beëindigt, krijgt hiervoor nog altijd deelattesten.

“Dit project voor competentieversterking toont werkzoekenden, de bedrijfswereld en het politieke landschap dat een samenwerking zoals deze een onmisbare schakel is in de zoektocht naar werk.” - Tim Nijs, coach arbeidsmarktinclusie vzw WerkErvaringsBedrijven

Stageperiode

Eenmaal de cursisten de technische proeven in het VDAB-opleidingscentrum met succes afleggen, wordt er samen met hen naar een geschikte stageplaats gezocht. Dat houdt ook in dat het stagebedrijf weet wat de cursist kan en (nog) niet kan.

Het gebeurt dat het stagebedrijf een openstaande vacature heeft en de cursist na afloop een contract aanbiedt. In de groep was er zelfs een werkzoekende die tijdens een bedrijfsbezoek zo’n sterke indruk naliet dat hij daar een job aangeboden kreeg!

“We hebben de kandidaat intensief begeleid tijdens deze stage en het  was voor ons al snel duidelijk dat Christoph het goede niveau had. We zijn ook heel opgetogen over de begeleiding van de kandidaten. Wij zijn meer dan tevreden, we hebben er immers een goed opgeleide magazijnier bij!” - Guido Orolé, Warehouse manager Cocachoc

 

Van de zeven deelnemers haakte er één af. Vier cursisten vonden onmiddellijk werk en twee zijn nog op zoek. Een mooi resultaat voor deze groep!

Wilt u graag een stagiair in uw bedrijf? Contacteer Tom De Cock

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven