Het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (KU Leuven-HIVA) kreeg de opdracht om de werkdruk én de jobs in de sector onder de loep nemen en strategieën te vinden om voedingsbedrijven te ondersteunen bij veranderingen zoals digitalisering.
Het werd hierin bijgestaan door Workitects, het expertisecentrum rond arbeidsorganisatie.
Op 11 december werden de resultaten voorgesteld tijdens een seminarie met 150 werkgevers en werknemersvertegenwoordigers.
Meer weten?
Je leest het in het magazine ‘Arbeid 4.0 in de voedingsindustrie’.
Bestel hier jouw exemplaar of lees het meteen online.
De presentaties van de sprekers vind je hier:
- Arbeid 4.0 in de voedingsindustrie: Impact van digitalisering en automatisering op de jobs (dr. Karolien Lenaerts, KU Leuven-HIVA)
- Werkdruk in voedingsbedrijven: hoe in kaart brengen en aanpakken? (Lieven Eeckelaert, Workitects)
- Alimento staat voor je klaar (Laurent Gall, Alimento)
- Brasserie Lefebvre (Céline Lefebvre)
- Kim’s Chocolates (Anja Pelgrims)
- Puratos Lummen (Stefaan Keyzer)