Inspiratie voor wereldverbeteraars in spe

 

Op 23 maart vond er in Technopolis een ware wetenschapsbattle plaats. Kan je door de schil van een aardappel kijken? Spaghetti uit de 3D-printer? Vijf onderzoekers stelden hun onderzoek rond voeding aan een publiek nieuwsgierige lagereschoolkinderen voor. De boeiendste wetenschapper werd bekroond. 5.000 leerlingen volgden live vanuit de klas en brachten mee hun stem uit. De volledige show kan je hier bekijken.

En binnenkort gaan ook de twee robotwedstrijden Robotix's Junior en Robotix's van SPARKOH! de strijd aan. Aan de hand van specificaties en een specifiek thema bouwen teams van jongeren (vanaf 8 jaar) een draadgeleide robot die bepaalde opdrachten moet uitvoeren. Eind april worden de finales van de wedstrijden gehouden, waarbij de robots het tegen elkaar opnemen.  

De beurs wil vooral een uitstalraam zijn voor technische beroepen in de provincie Luxemburg. Dat is nodig, want onze huidige maatschappij heeft nog veel vooroordelen over technische beroepen. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen.  

Voor Alimento is dit een gouden kans om toekomstige #foodheroes te informeren, te sensibiliseren en te begeleiden naar een sector vol heerlijke mogelijkheden, waaronder de STEM-vaardigheden waarnaar vraag is in de Belgische voedingssector.

Jong geleerd is oud gedaan

Het Gentse Beroepenhuis organiseert Beroependorpen voor leerlingen die weldra de stap naar het secundair onderwijs maken. Een activiteitenparcours laat hen een twintigtal functies uitproberen. Ze ontdekken er aan den lijve waar hun talenten en interesses liggen.

Jeugd mobiliseren voor morgen

Ook de ‘Alimento Factories’ zijn een schot in de roos. Via animaties en workshops op school ontdekken kinderen spelenderwijs het reilen en zeilen in een voedingsbedrijf. Ze maken kennis met robots, sondes, motoren, machines, groene energie enz. Zo snuffelen ze aan de technologie die ze later misschien zullen gebruiken. Of verbeteren …

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven