“Om bij ons aan de slag te gaan moet je helemaal niets van chocolade kennen”, vangt Anja aan. “Je moet gewoon goesting hebben om de handen uit de mouwen te steken. De rest leren we je hier.” Elke nieuwkomer stapt meteen in een opleidingstraject en krijgt een meter of peter toegewezen.

Upgrade maakt mensen zelfredzaam

En die opleidingstrajecten stoppen niet na de onboarding. “We proberen goed te luisteren naar al onze mensen. Zo kunnen we inspelen op hun ambities en hun motivatie”, vervolgt Anja. “Een voorbeeld: onze technische dienst was overbelast. We wisten dat enkele goede operatoren zaten te wachten op meer. Daarom creëerden we een groeipad voor operatoren tot eerstelijnstechniekers. De mensen van de inpak doen nu de ombouwingen en de technische dienst heeft meer tijd voor opleidingen en moeilijke ingrepen.”

Leercultuur verhoogt inzetbaarheid

Maar doorgroeien hoeft helemaal niet verticaal op de loopbaanladder. Iemand kan ook naar een andere ploeg switchen, of van inpak naar productie, of zelfs van mengkeuken naar IT! “Je zal ons niet snel horen zeggen dat iets niet kan”, vervolgt Anja. “Met een gedragen leercultuur, evaluaties en open gesprekken is veel mogelijk. Die geven je arbeidsorganisatie de nodige zuurstof. Je mensen worden namelijk ruimer inzetbaar.”

Functioneringsgesprek radar voor noden

Dat goed luisteren, dat gebeurt bij Kim’s Chocolates ook structureel via regelmatige functioneringsgesprekken. “Leidinggevenden mogen hierbij vooral niet het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan”, benadrukt Anja. “We ondersteunen hen met opleidingen rond communiceren en leidinggeven. Alles wat in de functioneringsgesprekken naar boven komt, wordt bovendien gebundeld op een centraal platform voor een vlotte opvolging.”

Een ‘lerende organisatie’, dat zijn geen loze woorden bij Kim’s Chocolates. En ook het effect is niet min. Anja: “Iedereen staat met een big smile op de werkvloer.”

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven