Alimento financiert bij de KULeuven een grootschalige enquête over het werk in de sector. We willen zo te weten komen hoe het werk in de voedingsindustrie de afgelopen veranderd is, wat de gevolgen zijn voor bedrijven en werknemers en hoe ze hiermee omgaan. Kijken ze voor oplossingen bijvoorbeeld naar nieuwe technologie? Of kiezen ze eerder voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, het personeelsbeleid, de werkcondities en de opleidingen?

De sociale partners willen met deze enquête de vinger aan de pols houden, om vanuit de sector een gepaste begeleiding en ondersteuning van bedrijven en werknemers op poten te kunnen zetten. 

Motiveer je medewerkers

Om representatieve resultaten te bekomen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven hun werknemers aanmoedigen om aan deze enquête deel te nemen. Daarbij maakt het niet of je bedrijf klein of groot is. 

Wij rekenen daarvoor op jou, als werkgever, om de enquête te verspreiden bij je medewerkers en hen te motiveren om die in te vullen.

De vragenlijst is zowel online als schriftelijk in drie talen beschikbaar: Nederlands, Frans en Engels. Het invullen duurt een kwartiertje. Een voorbeeld van de vragenlijst vind je hier en enkele tips om je werknemers te motiveren kan je hier bekijken. 

Anoniem

De analyse van de resultaten gebeurt enkel op sectorniveau. Er zullen geen uitspraken gebeuren over individuele bedrijven. We garanderen hierbij dus de anonimiteit van zowel de bedrijven als de werknemers die deelnemen.

Ik help mijn sector, uiteraard!

Je kan je deelname aan het onderzoek bevestigen via deze link

 

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven