Alimento volgt de aanbevelingen van de federale regering voor de bestrijding van het Corona-virus op. Daarom annuleren we alle opleidingen en infosessies die door Alimento georganiseerd worden en waar medewerkers van verschillende bedrijven elkaar in dezelfde ruimte ontmoeten. Ook HR-platformen gaan niet door. Deze maatregel gaat in op maandag 16 maart en loopt zolang de overheid daartoe beslist.

Onze medewerkers zorgen voor de praktische afhandeling daarvan, inclusief het versturen van eventuele creditnota’s.

Bedrijven beslissen zelf of ze opleidingen die enkel voor hun eigen personeel bestemd zijn (de zogenaamde maatopleidingen), laten doorgaan. Wij wijzen erop dat Fevia aanraadt om de aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid “te onderzoeken in het licht van de bedrijfseigen - en de productie-context” die aangeven dat “opleidingen in grote groepen zijn af te raden”.

Indien er toch dringende opleidingen op maat in jullie bedrijf zouden moeten worden georganiseerd, moet er rekening gehouden worden met volgende bepaling van de overheid: "Voor de functies waar telethuiswerk niet kan toegepast worden, moeten de bedrijven de nodige maatregelen nemen om de naleving van de regels van social distancing te garanderen, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon."Klik hier voor de aanbevelingen van de overheid en Fevia.

Annulatie van al onze opleidingen tot minstens halfweg mei

Vanaf 4 mei starten diverse economische activiteiten opnieuw op. Onze opleidingslocaties blijven echter nog gesloten. Enkelen kunnen al heropenen vanaf 18 mei. De meeste hopen terug te mogen openen op 8 juni. Voor de opleidingen die we zelf organiseren volgen we dus noodgedwongen deze timing. De deelnemers worden opleiding per opleiding geïnformeerd.

Contact

Als je vragen hebt, contacteer je best je vertrouwde adviseur.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven