Begin 2019 kregen 66 werknemers van Chillfis de boodschap dat het bedrijf de deuren zou sluiten. Op 3 mei 2019 viel dan definitief het doek. Bij Chillfis, een bereider van kant-en-klare maaltijden met fabriek in Schoten, werkten vele nationaliteiten en was 60% anderstalig. Vijfenzestig collega’s stapten in de Tewerkstellingscel en kregen individuele begeleiding bij hun opvang en het bijhorend traject richting een nieuwe betrekking.

Johan Maes van HR-dienstverlener Hura uit Beerse vertelt hoe ze met de outplacementbegeleiding aan de slag gingen. “Eerst en vooral hebben we voor iedereen een competentiebalans opgesteld en hen inzicht gegeven in hun technische competenties. Voor de werknemers was het belangrijk dat ze bevestiging kregen van deze aanwezige talenten. Daarnaast hebben we ook hun sterke persoonlijke competenties in kaart gebracht. Zo viel het ons op dat, ondanks de vele nationaliteiten en taalbarrières, de onderlinge samenwerking binnen Chillfis erg goed verliep. De competentie ‘samenwerken’ vormt dan ook een geweldige troef voor deze mensen, zeker in een arbeidsmarkt waar multicultureel samenwerken meer en meer aanwezig is. Kortom, talenten ontdekken, benoemen en vervolgens de check doen of er nood en bereidheid is aan bijkomende competentieversterking.” 

Meer dan 60 opleidingen …

Dankzij de tussenkomst van Alimento werden 66 opleidingen georganiseerd. 44% van deze opleidingen waren gerichte taallessen Nederlands, 20%  beroepsopleidingen,  16% logistieke coaching. Dit alles resulteerde in een erg positief traject waarbij 83% van de ex-werknemers een nieuwe uitdaging vond op de arbeidsmarkt. Niet onbelangrijk, 60% blijft actief binnen de voedingssector. 

Opportuniteiten

Het positieve outplacement-traject bij Chillfis kwam er ook door een prima samenwerking tussen de VDAB, de vakbonden, Hura en Alimento, waarbij ieder zijn eigen expertise aandroeg. Al deze partijen creëerden een sterke basis waar de ex-Chillfissers op konden verder bouwen. Zo kregen ze nieuwe inzichten en dankzij de gevolgde opleidingen ook meer en betere vaardigheden. Met als resultaat nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten op de arbeidsmarkt, los van nationaliteit, cultuur en leeftijd. 

Wij willen hen hierbij heel veel succes toewensen!  

Meer informatie over de diensten van Alimento bij ontslag en herstructurering.
 

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven