In zijn hoogtechnologische fabriek aan de Gentse haven huisvest Fuji Oil Europe onder meer de divisie Flanders Fillings & Compounds. Daar worden cacaocoatings en -vullingen, maar ook compoundchocolade op basis van plantaardig vet geproduceerd. ‘Op de afdeling FFC zagen we dat de operatoren vaak een beroep moesten doen op de onderhoudsdienst of hun supervisor om problemen op te lossen. De supervisor was vooral een problem solver geworden. De operatoren hadden niet voldoende technische bagage om mee te denken over het probleem.’, verduidelijkt Tom Dierickx, supervisor bij Fuji Oil Europe.

Upgrade gezocht

Om dit gebrek aan technisch kennis, maar ook de technische desinteresse bij de operatoren weg te werken, contacteerde de personeelsdienst VINTO. Samen met de VINTO-docent werd er beslist om een technisch pakket op maat van het bedrijf samen te stellen. Het resultaat: een technisch upgradetraject voor alle operatoren en managers van de afdeling met op het einde van elke sessie een test. Verder was er in het tweede jaar ook een vervolgtraject voorzien, waarin dieper ingegaan werd op de utilities en toestellen waarmee de operatoren vaak in contact komen. 

Operatoren die meedenken

Bij Fuji Oil Europe leverde het upgradetraject duidelijk het beoogde resultaat op. Zo zijn de stilstanden korter en de interventies sneller omdat de operatoren meedenken over de storing of het probleem. Bovendien is hij of zij nu ook in staat om kleine storingen zelf op te lossen. ‘We zien dat er bij de operatoren een zekere drive is ontstaan om zelf na te denken en te werken aan een oplossing. Hun technische interesse werd opgewekt en ze vragen elk jaar zelf naar vervolgopleidingen om zo op technisch vlak bij te leren’, verduidelijkt Tom Dierickx … die voortaan heel wat minder brandjes moet blussen!
 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven