Inhoud:
Wil je jouw lessen wetenschappen of voeding een smaakvolle boost geven?
Tijdens deze interactieve workshop duiken we in de wondere wereld van smaak: van de biologie van smaakwaarneming tot het objectief meten van smaakaspecten zoals zoet, zuur, bitter en umami.
Je ontdekt hoe smaak werkt in het menselijk lichaam, welke factoren smaakbeleving beïnvloeden en hoe je dit alles op een boeiende manier naar je klaspraktijk kunt vertalen.
Bovendien leer je zelf eenvoudige smaaktesten uitvoeren die je meteen met je leerlingen kunt toepassen.Smaak van voedingsmiddelen begrijpen en meten is een troef voor de ontwikkeling van succesvolle voeding van de toekomst.
Doelgroep:
- leerkrachten wetenschappen - Biologie
- leerkrachten voeding
- leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn)