Deze opleiding gaat online door.
Inhoud :
Voedingsmiddelen komen vaak met een hoopbelovende verpakking: “rijk aan vezels", “verlaagd in suiker" of “boordevol vitamines". Maar wat betekenen deze voedingsclaims nu écht? En welke informatie op het etiket is verplicht volgens de wet? In deze praktijkgerichte opleiding gaan we in op het kritisch analyseren van voedingsetiketten. We duiken in de wetgeving rond voedselinformatie, bespreken welke vermeldingen verplicht zijn, en ontrafelen hoe voedings- en gezondheidsclaims wettelijk geregeld zijn. Doorheen interactieve voorbeelden en casussen krijgen deelnemers inzicht in: de betekenis en betrouwbaarheid van voedings- en gezondheidsclaims, de structuur en opbouw van een voedingsetiket, hoe je leerlingen leert omgaan met misleidende etikettering, het toepassen van wetenschappelijke inzichten in de klaspraktijk. De opleiding biedt een waardevolle houvast om etiketten te gebruiken als didactisch materiaal en om leerlingen mediawijzer en kritischer te leren consumeren.
Doelgroep:
• leerkrachten voeding (Bakkerij)
• Ideaal voor vakken als natuurwetenschappen, voeding, PAV of biotechnologische en chemische technieken/wetenschappen.