Samenvatting
Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie

Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven m.b.t. bacteriën in levensmiddelen. Volgende vragen worden beantwoord: wat zijn bedervers? Wat is het verschil met hygiëne-indicatoren en welke micro-organismen zijn dit? Wat zijn pathogenen en hoe veroorzaken ze een voedselinfectie of voedselintoxicatie?

Hoe interageren micro-organismen met levensmiddelen?

Vanuit deze principes wil de lesgever vooral de link leggen naar de praktijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden enerzijds de risico's m.b.t. microbiologische besmettingen en anderzijds de goede werkmethodieken toegelicht.


?Doelgroep :

  • leerkrachten wetenschappen
  • leerkrachten voeding en leerkrachten chemie
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Chemie, Land- en Tuinbouw, Voeding, Personenzorg) of leerkrachten met interesse in voeding


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
virtuele cursus
Referentie
408654
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of maakt deel uit van een ondernemingsgroep met meer dan 100 werknemers): € 150,00 per deelnemer per dag (halve dag = € 75,00)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
- Alle andere PC: € 350,00 per deelnemer per dag
Tijdsduur
7:00
Startdatum
24/11/2025
Datums
24/11/2025
Uren
09:00 - 16:00
Aantal inschrijvingen
0/12
Lesgevers
Eva Moens Consult BV
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven