Samenvatting
Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie
Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven m.b.t. bacteriën in levensmiddelen. Volgende vragen worden beantwoord: wat zijn bedervers? Wat is het verschil met hygiëne-indicatoren en welke micro-organismen zijn dit? Wat zijn pathogenen en hoe veroorzaken ze een voedselinfectie of voedselintoxicatie?
Hoe interageren micro-organismen met levensmiddelen?
Vanuit deze principes wil de lesgever vooral de link leggen naar de praktijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden enerzijds de risico's m.b.t. microbiologische besmettingen en anderzijds de goede werkmethodieken toegelicht.
?Doelgroep :
- leerkrachten wetenschappen
- leerkrachten voeding en leerkrachten chemie
- leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Chemie, Land- en Tuinbouw, Voeding, Personenzorg) of leerkrachten met interesse in voeding