Doelgroep

Kwaliteitsverantwoordelijken, bedrijfsleiders, elke persoon binnen een slachthuis en/of uitsnijderij die te maken heeft met warenwetgeving en de interpretatie daarvan.


Doelstelling

•    de deelnemers wegwijs maken in de opbouw en de inhoud van de Europese en Belgische levensmiddelenwetgeving

•    de algemene levensmiddelenwetgeving wordt besproken, alsook de meest relevante wetgeving m.b.t. voedselveiligheid (overzicht van de wetgeving inzake microbiologische, chemische, fysische gevaren en allergenen)


Inhoud

•    Inleiding: opbouw + databanken warenwetgeving


•    Deel 1: opbouw kwaliteitszorgsystemen (BVP – HACCP – QMS) + link naar Horizontale Food Safety & Quality Reglementering


•    Deel 2: horizontale wetgeving per type gevaar (M-C-F-A)

-    Microbiologie

~   microbiologische richtwaarden versus microbiologische criteria

-    Chemie

~   contaminanten-wetgeving

~   residuen-wetgeving

~   …

-    Fysische gevaren

~   normen FDA/NVWA/FAVV

~   wetgeving

-    Allergenen

~   wetgeving


•    Deel 3: reglementering betreffende fabricage en bewaring


•    Deel 4: reglementering betreffende etikettering en claims


Methode

•    een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten

•    deelnemers krijgen de kans om zelf concrete fragmenten in wetteksten op te zoeken en te (leren) interpreteren


Duur

2 dagen


Inschrijven

De opleiding wordt georganiseerd vanaf 4 deelnemers. Schrijf je in en wij houden je op de hoogte van de mogelijke opleidingsdata.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
ALDHEM Horeca Group NV
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel. 014/50 10 01)
Referentie
406118
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of maakt deel uit van een ondernemingsgroep met meer dan 100 werknemers): € 150,00 per deelnemer per dag (halve dag = € 75,00)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
- Alle andere PC: € 350,00 per deelnemer per dag
Tijdsduur
16:00
Datums

Uren
09:00 - 17:00
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Eva Moens Consult BV
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven