Doelgroep
Alle personen binnen de onderneming die betrokken zijn bij het allergenenmanagement: kwaliteitsverantwoordelijken, productieverantwoordelijken, verantwoordelijken ontwerp en ontwikkeling, aankoopverantwoordelijken, verantwoordelijken specificatiebeheer, …
Er wordt verondersteld dat de fundamentele kennis omtrent allergenen zoals die aangereikt wordt in de cursus ALLERGENEN DEEL 1, gekend is. Daarnaast zijn ook de eigen werkwijzen gekend mbt allergenenmanagement of werd ALLERGENEN DEEL 2: allergenenmanagement gevolgd als opleiding.
Methode
Interactieve, praktische aanpak waarbij regelgeving en systematiek omtrent allergenenmanagement wordt vertaald naar de praktijk.
Er is steeds mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaring met de trainer en de medecursisten.
Inhoud
Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:
· Inleiding VITAL 4.0: wetgeving, methodiek
· Toelichting methodiek voor de berekening aan de hand van uitgewerkt voorbeeld
· Workshop: bereken bedrijfseigen contaminaties en concludeer of kruiscontaminaties moeten/mogen gelabeld worden of niet
Breng voorbeelden mee uit de praktijk en we berekenen samen of kruiscontaminaties volgens de nieuwe Nederlandse wetgeving moeten/mogen gelabeld worden, rekening houdend met de grondstoffen en verschillende stappen in het productieproces.