Samenvatting
Verstrekken van theoretische en praktische kennis inzake de basisvoorwaarden (BVP’s/GMP’s) en HACCP. Begeleiden en opleiden van de deelnemers bij het uitwerken, implementeren en actualiseren van een HACCP-plan.

Doelgroep

  • alle bedrijven uit gehele voedingssector
  • alle medewerkers en/of leden van de HACCP-werkgroep die betrokken zijn bij het opstellen, actualiseren en implementeren van het HACCP-plan (kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, bedrijfsleiding, hygiëneverantwoordelijken, productieverantwoordelijken, ...)


Doelstelling

  • verstrekken van theoretische en praktische kennis en informatie inzake de basisvoorwaarden (BVP’s/GMP’s) en HACCP
  • begeleiden en opleiden van de deelnemers bij het uitwerken, implementeren en actualiseren van een HACCP-plan zodat het bedrijf na de opleiding de kennis heeft om de basisvoorwaarden en het HACCP-plan in te voeren, te actualiseren en praktisch toe te passen.


Inhoud
Het volledige programma omvat vier volledige dagen. Iedere deelnemer volgt iedere module.

  • inleiding
  • link met de levensmiddelenwetgeving / autocontrole
  • HACCP in relatie tot GMP-BVP
  • HACCP in relatie tot kwaliteit en commerciële normen
  • bespreking van de gevaren in de voedingsindustrie: microbiologische gevaren, chemische gevaren, fysische gevaren en allergenen
  • bespreking van de basisvoorwaarden (BVP’s of GMP’s)
  • de basisvoorwaarden: praktische oefening en voorbeelden
  • opstellen van een HACCP-studie: het 14-stappenplan en de theorie van de gevarenanalyse verder uitgediept
  • opstellen van een HACCP-studie: praktijkoefeningen


Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster), gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
ALDHEM Horeca Group NV
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel. 014/50 10 01)
Referentie
401370
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of maakt deel uit van een ondernemingsgroep met meer dan 100 werknemers): € 150,00 per deelnemer per dag (halve dag = € 75,00)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
- Alle andere PC: € 350,00 per deelnemer per dag
Tijdsduur
32:00
Startdatum
30/09/2025
Datums
30/09/2025
07/10/2025
14/10/2025
21/10/2025
Uren
09:00 - 17:00
Aantal inschrijvingen
2/12
Lesgevers
Eva Moens Consult BV
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven