Inhoud:
Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven m.b.t. bacteriën en hoe ze interageren met levensmiddelen: waar en hoe groeien ze? - hoe kunnen we deze groei beïnvloeden? - wanneer zijn ze 'gevaarlijk'? - ...
Vanuit deze principes wil de lesgever in het bijzonder de link leggen naar verhittings- en snelkoelprocessen.
Zo wordt ingegaan op de definitie van 'correct verhitten' (pasteuriseren, steriliseren) en verwerven de deelnemers het juiste inzicht m.b.t. belangrijke factoren die invloed hebben op deze processen.
Tevens wordt de snelkoeling onder de loep genomen én wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk: wat is het belang van deze processen op de werkvloer, hoe en waarom controleren, wat en waarom CCP’s?
Doelgroep:
- leerkrachten wetenschappen - Biologie
- leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
- leerkrachten voeding (bakkerij)
- leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn)