Doelgroep
Alle personen binnen een onderneming (alle sectoren) die betrokken zijn bij het ontwerpen, opmaken en bepalen van de correcte inhoud van etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties.
Doelstelling
De deelnemers wegwijs maken in de ‘horizontale’ wetgeving inzake etikettering. In het bijzonder, het toepassen van Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten (FIC).
Specifieke ‘verticale’ regelgeving (sectorspecifiek) komt in deze OPEN opleiding niet aan bod!
Inhoud
- situering (toekomstige) wetgeving – overgangsperiode
- belang van correcte informatie op etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties
- verplichte en vrijwillige vermeldingen (claims,….) - duidelijke vergelijking tussen de huidige en toekomstige wetgeving
Mogelijkheid tot concrete vraagstelling aan de hand van door de deelnemers meegebrachte voorbeelden.
Mee te brengen
Recepten, etiketten, verpakkingen, technische fiches/specificaties,….. of andere actuele vragen/discussies vanuit het bedrijf.
Methodiek
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen deelnemers en lesgever.
Duur
½ dag
De opleiding wordt georganiseerd vanaf 3 deelnemers. Schrijf je in en wij brengen je op de hoogte van een mogelijke opleidingsdatum.