Samenvatting
De Britse retailer M&S draagt voedselkwaliteit en -veiligheid hoog in het vaandel. In deze interactieve theorie- en praktijksessie kom je hierover meer te weten en sta je stil bij de M&S Food Manufacturing Standard en andere voedingsstandaarden.

Samenvatting
M&S is één van de toonaangevende Britse retailers die miljoenen klanten over de hele wereld voorziet van voedingsproducten. Deze retailer stelt dan ook hoge eisen van kwaliteitsborging en voedselveiligheid aan de leveranciers van zijn huismerken. Je bent als leverancier verantwoordelijk om up to date te blijven alsook deze vereisten te implementeren in het voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem.
Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken en alle andere medewerkers die het lastenboek onder de knie moeten krijgen.

Doelstelling
Tijdens deze sessie worden de verschillende eisen van de actuele M&S standaarden overlopen. Men krijgt een duidelijk beeld van de aanpassingen die nodig zijn aan het voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem om een huisleverancier van M&S te worden.
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak met eigen praktijkervaring alsook met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Inhoud
Deze Britse retailer heeft zijn eigen standaarden ontwikkeld waaraan de leveranciers van zijn huismerken moeten voldoen.
Tijdens deze opleiding wordt je wegwijs gemaakt in de verschillende vereisten. De M&S Food Manufacturing Standard wordt overlopen waarin de voornaamste verschillen met de commerciële GFSI standaarden besproken worden. Verder zal de Integrity standard toegelicht worden, met daarin de eisen met betrekking tot de bescherming van het M&S-merk. En tot slot zal er een kijkje genomen worden in de verschillende verpakkings- en specificatierichtlijnen. Hierna kan je praktisch aan het werk kan om je bestaande voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem aan te passen om te voldoen aan de verschillende vereisten.

Wat mag u verwachten
Inbegrepen in de infosessie is opleidingsmateriaal en opleidingscertificaat.
Docent: Valerie Theuwis

Praktisch

Referentie
IPV/241/47/0170001/01
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Praktische info




KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven