Een klassiek bedrijfsbezoek, gericht naar het grote publiek, is in dit verband geen optie. De ervaring leert ons dat jongeren met hun eigen ogen én liefst van heel dichtbij willen zien dat ook voedingsbedrijven op technisch vlak uitdagingen aangaan. Ze willen een sector zien die meesurft op de golven van innovatie en technologie.

Inderdaad, dat vraagt wat organisatorische creativiteit en een open geest bij de gastbedrijven, maar het heeft ook het meeste effect. De leerlingen vonden het een grote meerwaarde dat zij op plaatsen mochten komen die normaal gezien voorbehouden blijven voor de interne medewerkers.

Haacht

Tijdens de rondleiding én de lunch daarenboven een informeel praatje kunnen maken met techniekers van de onderhoudsdienst, de dame van de personeelsdienst, een ‘automation manager’ en een ‘continuous improvement manager’ maakt de afstand naar het onbekende werkveld veel kleiner.

Voor de school past deze dag binnen het project ‘Studie- en loopbaankeuze’. Dit biedt de leerlingen een zicht op de mogelijkheden op het werkveld eens ze hun diploma op zak hebben. Opvallend is dat de jongeren er zich niet van bewust zijn dat kmo’s een belangrijke rol spelen in onze sector. Zij kennen vooral de grote bedrijven. Dat zowel Puratos als Brouwerij Haacht familiebedrijven zijn, lijkt hen bizar omdat ze daarbij niet meteen denken aan immense bedrijfsterreinen, honderden medewerkers en een internationale context.

Puratos

Alle betrokken partijen kijken tevreden op deze dag terug. Naast een lekkere verrassing kregen de leerlingen van beide bedrijven het advies mee naar huis om hogere studies te overwegen aangezien die de kansen op tewerkstelling vergroten. Ook jongeren uit het secundair onderwijs zijn zeker welkom en kunnen rekenen op een ruim opleidingsaanbod, o.a. via Alimento. 

*: Se-n-Se : secundair na secundair / vervangt vroegere 7e specialisatiejaar

Alimento bedankt Puratos en Brouwerij Haacht van harte voor hun gastvrije ontvangst.

 

Heb jij ook interesse in een bedrijfsbezoek op maat?

Contacteer dan onze adviseur Hilde Wynen: hilde.wynen@alimento.be of 0476 99 07 99. We bespreken graag de mogelijkheden.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Onderwijs

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven