Bij Alimento hebben we weer een reeks boeiende opleidingen voor je klaarstaan! Van praktische workshops tot diepgaande trainingen, allemaal gericht op groei en innovatie in de voedingssector. Stip alvast de volgende opleidingen in jullie agenda's aan:
Workshop Food Pairing
Tijdens de workshop ‘Food Pairing’ wordt het concept van food pairing of flavour pairing uiteengezet en wordt de wetenschappelijke basis ervan kritisch geëvalueerd.
Enkele voorbeelden van zogenaamde ‘trees’ met succesvolle combinaties van ingrediënten worden gepresenteerd. Het belang van food pairing voor succesvolle productontwikkelingen in de voedingsindustrie en in de gastronomie komt aan bod.
- Waar: online
- Wanneer: maandag 9 december 2024
Kwaliteitsbepaling van onze voeding STEM: vergelijkende testen, eenvoudige analyse- en beoordelingstechnieken
We gaan kijken naar een aantal analyses die we zelf kunnen doen (en gaan ook zelf aan de slag met een aantal zowel microbiologische, chemische als fysische analysevoorbeelden en kijken ook naar wat in labo’s van kwaliteitsanalyse van voeding kan gedaan worden. We gaan wetenschappelijke kennis vanuit fysica, biologie, chemie … gebruiken om kwaliteit van voeding over de ganse keten van grondstof, tijdens verwerking en bewaring tot bij de consument op het bord te gaan meten.
- Waar: Sint-Niklaas
- Wanneer: dinsdag 26 november 2024
Terugblik: opleiding Sensoren in de Voedingsindustrie
Een geslaagde opleiding sensoren ging door op 15 en 17 oktober 2024 respectievelijk in Roeselare en Hoogstraten, met in totaal 15 deelnemers. De cursisten maakten er telkens kennis met de fysische achtergronden van het werkingsprincipe van de meest voorkomende sensoren in de voedingsindustrie, hun gedrag en eigenschappen.
Je leert de voornaamste toepassingen en hun functie in de meet-, regel- en stuurkring van productieprocessen. De cursisten kregen ook een powerpoint en een cursus met achtergronden mee in bewerkbare vorm zodat ze dit verder in de lessen kunnen gebruiken.
De volgende opleidingen in deze reeks gaan door op:
- Pompen en Regelkleppen in de Voedingsindustrie: 13 en 14 maart 2025
- Principes van de Meet- en Regeltechniek in de Voedingsindustrie en de Toepassing: 15 en 16 mei 2025