Met dagelijks 5.500 openstaande vacatures is de voedingsindustrie dringend op zoek naar nieuw talent. "De Belgische voedingsindustrie is met meer dan 102.000 banen de grootste industriële werkgever van ons land," aldus Bart Buysse, CEO van Fevia. "Helaas blijven onze bedrijven zoeken naar gemotiveerde food heroes. Met de Food At Work Ecotrophelia Awards willen we jonge talenten aanmoedigen om te kiezen voor een boeiende carrière in de voedingsindustrie, waar ze kunnen bijdragen aan de voeding van morgen."
Full’iz: de winnaar van 2024
De eerste prijs van de vakjury ging dit jaar naar Full’iz, een team van de Université de Liège. Hun winnende project is een voedzaam ontbijt to-go: een hoogwaardige nutritionele vruchtendrank die goed is voor ongeveer 25% van je dagelijkse fruitinname. Een praktische en gezonde oplossing voor de drukke levensstijl van vandaag.
Rein wint de tweede prijs én de publieksprijs
Het team van de Thomas More hogeschool eindigde op de tweede plaats en gingen bovendien naar huis met de publieksprijs. Hun project, Rein, speelt in op een specifieke marktbehoefte. Ze ontwikkelden een groentenspread speciaal afgestemd op de behoeften van nierpatiënten. Deze innovatie benadrukt het potentieel van de voedingsindustrie om oplossingen te bieden voor specifieke gezondheidsuitdagingen.
Jong talent vormt de toekomst van onze sector
De Food At Work Ecotrophelia Awards laten zien hoe jong talent kan bijdragen aan de toekomst van de voedingsindustrie met innovatieve en praktische oplossingen. Met initiatieven zoals deze, die jong talent aanmoedigen en ondersteunen, blijft de Belgische voedingsindustrie een prominente speler in de internationale markt. De nood aan nieuwe ideeën en gemotiveerde professionals is groot. Maar met deze jonge food heroes ziet de toekomst er veelbelovend uit.