Thuiswerken werd tijdens de gezondheidscrisis halsoverkop ingevoerd. Ondertussen mogen we terug naar kantoor en merken we dat best veel medewerkers nog een of enkele dagen thuis willen werken. 

Nu de fase van kunst- en vliegwerk tijdens de maanden van verplicht en aanbevolen telewerken achter ons ligt, willen werkgevers en werknemers vooral positieve lessen trekken uit deze moeilijke periode. Steeds meer ondernemingen wensen de omslag naar een duurzaam telewerkbeleid te maken en gaan hiervoor op zoek naar feiten, cijfers, kaders en praktijkvoorbeelden. 
Alimento lanceert daarom binnenkort de website www.betertelewerken.be (beschikbaar vanaf 1 juni) waar we zoveel mogelijk informatie over telewerken samenbrengen. 

Sleutelen aan arbeidsorganisatie en aan bedrijfscultuur 

Om telewerken succesvol te kunnen uitrollen in de onderneming is er een nieuw denkpatroon nodig. Inderdaad, wil je van telewerken een succes maken dan zullen het management, de leidinggevenden en de medewerkers in alle functies een heuse mentaliteitswijziging moeten doormaken. 

Op bedrijfsniveau vertaalt zich dit in een gedragen visie op telewerk en in het communiceren van een duidelijk kader. Ook het leidinggeven in de nieuwe, hybride context – een werkcontext waarin medewerkers deels op kantoor werken en deels thuis – vergt een nieuwe aanpak. Vertrouwen is hierbij het codewoord. De medewerkers, zowel degene die aan telewerken doen als degene die fulltime op de werkvloer zijn, moeten meegenomen worden in het veranderproces. De telewerkers ervaren vooral nieuwe leerbehoeften. Naast het up-to-date houden van de digitale vaardigheden wordt de telewerker uitgedaagd om focus te (be)houden en om het juiste evenwicht te vinden tussen werk en privé, tussen online en offline zijn, tussen zelfstandig werken en toch betrokken blijven, etc.       

Meer lezen

SERV 

HIVA

FOD werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg

VIAS Institute ism de FOD Mobiliteit en Vervoer

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven