Samenvatting
Deze opleiding omvat de meest frequent toegepaste fysicochemische en biologische zuiveringssystemen (voorzuiveringstechnieken, anaeroob, aeroob) en spitst toe op het procesbeheer en operatie van deze systemen.

Doelgroep
Operators, procesmanagers en laboratoriummedewerkers die betrokken zijn bij de monitoring van biologische afvalwaterzuiveringsinstallaties.
Milieumanagers die behoefte hebben aan een goed overzicht van de technische mogelijkheden en knelpunten van biologische afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Doelstelling
Biologische afvalwaterzuivering is wereldwijd één van de meest toegepaste technologieën voor de behandeling van afvalwater. Aangezien levende micro-organismen gebruikt worden voor de zuivering van het afvalwater zijn de operationele condities van cruciaal belang. Bijgevolg dienen operatoren, procesverantwoordelijken en laboverantwoordelijken een goed inzicht te hebben in het zuiveringsproces.
Deze opleiding omvat de meest frequent toegepaste fysicochemische en biologische zuiveringssystemen (voorzuiveringstechnieken, anaeroob, aeroob) en spitst toe op het procesbeheer en operatie van deze systemen. De cursus behandelt in detail de verschillende processen, procescondities, mogelijke operationele problemen en de meeste toegepaste oplossingen.

Voorkennis
Basiskennis van afvalwaterzuivering vereist.

Programma
Afvalwaterzuiveringsprocessen van A tot Z
Troubleshooting op dagelijkse basis
Evaluatie en bespreking van cases
Return on experience (REX)

Praktisch

Locatie
Gent
Referentie
IPV/222/43/120313/01
Tussenkomst
130 EUR/dag/dlnr (max 390/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
EPAS International
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven