Opleiding Referentie
ALVOV01014
Opleiding Naam
Opleidingen voor kwaliteitsverantwoordelijken
Beschrijving
De permanente aandacht en het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen en
productieprocessen is een belangrijk aandachtspunt voor de voedingsindustrie. Elke voedselproducent is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de voedingsmiddelen. het hele productieproces moet immers op een hygiënische en voedselveilige manier gebeuren. De voedingsproducten mogen de gezondheid van de consument niet schaden of in het gedrang brengen. Bovendien bestaan er al geruime tijd wettelijke verplichtingen inzake GMP en HACCP, en is er het KB betreffende voedselveiligheid en autocontrole. Daarnaast stelt ook de retail steeds meer eisen naar HACCP-, BRC-, IFS- of FSSC22000-certificatie. Om deze reden biedt Alimento een aantal opleidingen aan om bedrijven te helpen in hun bijdrage tot meer voedselveiligheid. Aangezien de kwaliteitsverantwoordelijken in 1ste lijn hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn de meeste opleidingen gericht naar hen. Daarnaast is er een heel opleidingsaanbod om alle geledingen van het bedrijf te betrekken bij het voedselveiligheidsverhaal.
Erkend vanaf
Terug naar boven