vinto.jpg

Dat de nood aan technische profielen binnen productiebedrijven blijft stijgen, dat voelt elke hr-manager dagelijks aan den lijve. Hiermee stijgt ook de vraag naar inzetmethoden die de traditionele wervingskanalen overstijgen. Het technisch upgraden van eigen personeel is hier een mooi antwoord op. VINTO organiseerde de afgelopen jaren upgradetrajecten in West-Vlaanderen. Maar ook in andere regio’s is de interesse groot; daarom start deze opleidingsspecialist begin 2019 in de Kempen met zijn succesformule.

Eigen personeel onderdompelen in techniek

Intern operatoren en lijnverantwoordelijken meer technisch inzicht geven, zodat zij de technische dienst kunnen ontlasten; dat is het doel van het upgradetraject. Het omvat een doorgedreven opleiding van achttien dagen, waarbij je mensen een technisch kennisbad krijgen. De basisbeginselen van elektriciteit, mechanica en onderhoudspneumatica komen aan bod. Een goede mix van theorie en praktijk staat centraal. Zo voorziet het onder meer in praktijkoefeningen, feedbackmomenten met docenten en een terugkoppeling naar de werkvloer. Ook is het de bedoeling dat cursisten van elkaar leren.

Pedagogisch onderlegde trainers

Voor dit alles doet VINTO een beroep op docenten technisch onderwijs. Zij weten immers als geen ander hoe ze technische zaken in een duidelijke, verstaanbare taal moeten gieten. Als bedrijf kan je inschrijven op de kalendermodules, maar ook inhousetrajecten zijn mogelijk. De optelsom van maatwerk en de didactische knowhow van de docenten, zorgen meteen voor een zichtbaar resultaat op de werkvloer.

Voor groot en klein

Zowel grote bedrijven als kmo’s – die niet altijd aanzienlijke opleidingsbudgetten kunnen vrijmaken – halen  voordeel uit dergelijke trajecten die interne doorstroming mogelijk maken. Zo klopte Mulder Natural Foods bij VINTO aan voor de vraag naar een upgradetraject voor een tweetal medewerkers. En ook bij Metagenics gingen ze er volop voor. Uit hun feedback blijkt duidelijk dat dit hen geen windeieren heeft gelegd: ‘De operatoren zijn meer betrokken bij het oplossen van kleine technische storingen. Er is gewoon meer knowhow op de werkvloer. De operatoren en technici spreken nu trouwens dezelfde technisch taal, waardoor de communicatie vlotter verloopt’.

Wil ook jij je operatoren naar een hoger technisch niveau tillen? Schrijf je dan in voor een of alle drie de VINTO-upgrademodules. Nu dus ook in de Kempen. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt!

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven