Zin in een tussendoortje en enkel een snackautomaat in de buurt? Dan is de kans groot dat je het met iets zoets zult moeten doen. ‘Dat kan anders’, dachten Jordy en Michiel. In het kader van de Food At Work Student Awards bedachten ze de VerdureBar. We laten hen zelf vertellen wat hun innovatie precies inhoudt. ‘De VerdureBar is een hartige snack op basis van een groente- en zadenvulling. We ontwikkelden een spannende mediterraanse reep op basis van tomaat en paprika; en een rustigere variant met zoete aardappel. Dit vezelrijk tussendoortje, bestaat uit meer dan 50% groente- en zadenvulling en is bovendien vrij van dierlijke eiwitten en vetten.’
Dromen van een eigen innovatiebedrijf
Hoewel deze reep duidelijk een leemte in de snackwereld kan vullen, wonnen Jordy en Michiel de Ecotrophelia Award toen niet. ‘We denken dat het product te complex was voor deze wedstrijd en ook de smaak stond nog niet op punt.’ Toch zien ze hun deelname als een succes: ‘We konden er volop netwerken en al bij de prijsuitreiking beslisten we om verder te gaan met ons product. Andere stands trokken immers minder bezoekers en we kregen hopen positieve feedback over ons idee. We willen dat de VerdureBar ooit wordt gelanceerd, al dan niet onder de naam die wij het gaven. Nu zijn we de markt volop aan het verkennen en we denken al aan een variant voor kinderen. Onze eigen onderneming die out of the box voedingsmiddelen ontwikkelt, dat is onze droom.’
Fier op het werk
In afwachting daarvan doet dit jonge talent ervaring op in de voedingsindustrie. ‘Na onze professionele bacheloropleiding Voedingstechnologie konden we beiden meteen aan de slag als Assistent Kwaliteitsmanager.’ De ene kwam bij een grote koekjesfabrikant terecht, de andere bij een vleeswarenproducent. ‘Onze job is interessant en leuk: ons takenpakket is divers en we mogen zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen.’ En ook aan uitdaging is er in die job blijkbaar geen gebrek. ‘We bereiden allebei BRC-audits voor en dat is voor ons een hele eer … achteraf zijn we echt fier op wat we hebben gedaan. Het is maar door alleen - zonder dat iemand je hand vasthoudt - in de fabriek rond te lopen dat je veel bijleert’, benadrukken Jordy en Michiel.
Nieuwsgierig? Klik hier.