Het ULB-team won eerst al de nationale Ecotrophelia-wedstrijd (ontwikkeling van een eco-innovatief voedingsproduct). Dit met hun speculaas-ijshoorntje, gemaakt met onverkocht brood. Afgelopen oktober vielen ze nog eens in de prijzen bij de internationale jury.

Specornoos is een knapperig ijshoorntje, met de beroemde speculaassmaak. Het jonge team gaf op het einde van de wedstrijd mee dat ze vastbesloten zijn om hun carrière verder te zetten op deze innovatieve weg en hun product te lanceren op de markt. Morgen eten we misschien een schepijsje met een Specornoos-hoorntje...

Cornets

Uw toekomstige werknemers: creatief en dynamisch

Dat studenten hoger onderwijs creatief en dynamisch kunnen zijn, bewijzen ze met deze wedstrijd. Dit zijn jullie toekomstige werknemers, die binnenkort op de arbeidsmarkt komen! En creativiteit, dat is altijd welkom in de voedingsindustrie.

Onze sector is immers voortdurend in beweging en evolueert dankzij steeds nieuwe uitdagingen: duurzame productie; vetarme, zoutarme en suikerarme producten; meer vezels, meer groeten en fruit; veganistische gerechten; ... We kunnen gemotiveerde en competente werknemers met frisse ideeën goed gebruiken.

Innovatiewedstrijden: een uitdaging voor studenten

FEVIA, de werkgeversfederatie van de voedingsindustrie, heeft dit goed begrepen. Daarom organseren zij jaarlijks innovatiewedstrijden: Ecotrophelia voor studenten uit het hoger onderwijs; de Trofee Fevia Vlaanderen en de Trofee Fevia Wallonië voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Telkens met een dubbel doel: innovatie en creativiteit bevorderen, maar ook jongeren stimuleren om te kiezen voor een uitdagende carrière in de voedingsindustrie.

Cheque

Deze wedstrijden zijn een uitgebreide oefening voor de studenten. Ze moeten een nieuw product bedenken dat voldoet aan een strikt lastenboek. Bovendien moeten ze ook een technisch dossier maken, compleet met een business plan en een marketing plan. Ze moeten prototypes produceren en ze moeten hun product verdedigen voor een jury.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven