Hoe overtuig je jongeren om bij jou te solliciteren? Door uit te pakken met je hoogtechnologische productielijn! Nodig leerlingen uit het 6de of 7de jaar uit voor een gastles of STEM-workshop in jouw bedrijf. Zo ontdekken deze toekomstige werkkrachten de weg naar je onderneming. 

Het doel van een gastles gaat verder dan pronken met je productielijn. Als werkgever heb je er alle belang bij om goede contacten te onderhouden met de technische scholen in de onmiddellijke omgeving. Zij kunnen immers pas afgestudeerde profielen naar jouw bedrijf leiden via stages, duaal leren en zelfs het verspreiden van je vacatures.

Het onderwijsteam van Alimento organiseert in samenspraak met de school en het bedrijf een les of lessenreeks die aansluit bij de productieactiviteiten. 

Workshop pneumatica bij Jacques IJs

Het 7de jaar industriële elektriciteit van Sila Westerlo volgde 3 workshops pneumatica bij Jacques IJs en keek de ogen uit.

  • Workshop 1: bouw zelf een pneumatische constructie die een cilinder uitstuurt en dan vacuüm zuignappen activeert. Na de bouw gaan de leerlingen in de fabriek naar praktijktoepassingen kijken van hun constructie.
  • Workshop 2: teken alle technische componenten van een waterijs-afvulmachine, teken ze daarna in een softwareprogramma.
  • Workshop 3: rondleiding in de fabriek, met nadruk op automatisatie en pneumatische bediening.

Interesse?

Alimento organiseert regelmatig gastlessen en STEM-workshops in voedingsbedrijven. Ter inspiratie een greep uit de voorbije activiteiten:

  • Roomijsproductie en reinigingsprocedures bij Van Gils Sweet Creation 
  • Het wegen en afvullen en de kwaliteitscontrole van plastic verpakkingen in het Verpakkingsatelier Roeselare
  • Het verpompen van vleespasta en het afvullen van salade bij Meat&More
  • Technieken voor waterzuivering en het afvullen van plastic verpakkingen bij Volys star

Binnenkort nodigt Jacques IJs het 6de jaar Sociaal Technische Wetenschappen van KOSH Herentals uit. De kwaliteits- en R&D manager hebben voor dit publiek een gastles over het productieproces van ijs uitgewerkt.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven