De problemen rond knelpuntberoepen … heel wat voedingsbedrijven hebben ermee te kampen. Vandaag is het ongetwijfeld moeilijker dan ooit om nieuw personeel met de nodige technische competenties te vinden.

Open en dynamisch opleidingsatelier

Om in die leemte te voorzien, werd in 2012 het Opleidingsatelier voor de Voeding opricht. Dit dynamische opleidingscentrum, gelegen in het Huis van de Voeding te Roeselare, organiseert opleiding en bijscholing tot verpakkingsoperator of technisch operator. Door de toenemende automatisering van de sector kan de gewone operator immers niet meer zonder bijkomende training aan de verpakkingslijn staan. De opleiding helpt dus werkzoekenden én bedrijven. Zowel Nederlandstalige als Franstalige werknemers, werkzoekenden en uitzendkrachten kunnen er voor een opleiding terecht.

Realistische, state-of-the-art verpakkingslijnen

Dankzij twee hoogtechnologische verpakkingslijnen creëert het centrum een realistische werkomgeving, de ideale bodem voor praktijkgerichte opleiding dus. Er is een verpakkingslijn voor stort- en bulkgoederen (diepvriesgroenten, pasta, chips, snoep ...) en een dieptreklijn voor het vacuümverpakken van verse producten (vlees, vis, kaas ...). De cursist leert de machines opstarten, instellen en onderhouden; maar komt er ook te weten hoe je technische storingen opspoort en verhelpt. Verder komen veiligheid en hygiëne ruim aan bod, en wordt er heel wat aandacht besteed aan de procedures rond voedsel- en arbeidsveiligheid.

Tijd winnen

Doe je als bedrijf een beroep op mensen die in het atelier werden opgeleid, dan haal je gemotiveerd personeel in huis. Bovendien besparen je productieverantwoordelijken of ploegchefs heel wat tijd die ze anders moeten besteden aan het geven van technische basiskennis en uitleg over de bediening van de verpakkingsinstallaties. Daarnaast kan je ook je pas aangeworven of ervaren operatoren naar het Opleidingscentrum van de Voeding sturen.

Benieuwd naar het opleidingsaanbod, de machines en de samenwerkingsmogelijkheden? Surf naar www.opleidingsatelier.be

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven