In Westrozebeke en Langemark zijn de 400 werknemers van Greenyard Frozen elke dag in de weer met groenten en fruit: verwerken, verpakken en invriezen. Een groeiend bedrijf dat met zijn innovaties zelfs een award binnenhaalde. Werk genoeg dus, maar helpende handen - en dan vooral met een technische inslag - zijn niet altijd even makkelijk te vinden.

Gedreven cursisten

Een van de kanalen die hr-officer Sharon Vanacker bij haar zoektocht naar technische operatoren inzette, was het VDAB-opleidingsatelier in Roeselare waar werkzoekenden een module ‘verpakkingstechnieken’ volgen. Sharon leerde daar vijf anderstalige cursisten kennen die aan de vereisten voldeden: de juiste drive, attitude en technisch niveau. ‘We kijken minder naar diploma’s of herkomst, en hebben vooral oog voor competenties en motivatie’, benadrukt ze.

Technisch opleidingstraject voor anderstaligen

Ahmed Abbas Inad.JPG

Ahmed Abbas Inad, een 40-jarige Irakees die vier jaar geleden zijn land moest ontvluchten en in Antwerpen terechtkwam, was een van hen. Stilzitten is niets voor Ahmed en dus startte hij de opleiding ‘technisch operator’ bij VDAB Antwerpen. Een traject van zes maanden dat niet alleen zijn Nederlands flink opkrikte, maar hem ook heel wat technische vaardigheden bijbracht: zo komen o.a. mechanica, elektriciteit, hydraulica, VCA, voedselveiligheid en heftruckchauffeur aan bod. Via de aanvullende module die hij in Roeselare volgde, kwam hij in contact met Sharon van Greenyard Frozen.

Onthaal op de vloer en daarbuiten

Hr-officer Sharon stelde alles in het werk om Ahmed en de andere nieuwkomers zo goed mogelijk op te vangen: ‘Door de jaren heen hebben we een stevig onthaalbeleid ontwikkeld met een onthaalcoördinator, een onthaalbrochure en een goed uitgebouwd peter- en meterschap. We geloven in de mens en zien hun tewerkstelling als een langetermijninvestering’. Ook met de praktische zaken helpt het bedrijf: ‘Een honkvaste Vlaming doet dat niet graag, maar voor Ahmed was een verhuis van Antwerpen naar Roeselare geen probleem. We zoeken mee naar gepaste huisvesting en vervoer. Geen inspanning is ons te veel’.

En Ahmed? Die is meer dan tevreden; hij werkt en volgt met de glimlach verdere opleidingen, zoals kartonoperator, om meerdere functies aan te kunnen.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven