De sectoren - vertegenwoordigd door Alimento (voeding), PlastIQ en Co-Valent (kunststoffen en chemie), Cobot (textiel) en Woodwize (hout) - zijn ervan overtuigd dat een job de beste en snelste weg is naar integratie in een vreemd land. Daarom riepen ze het project Matching Talent in het leven.

Optimale connectie tussen doelgroep en bedrijf

Matching Talent wil de juiste partners samenbrengen, geschikte vacatures detecteren, relevante werkplekken vinden voor werkplekleren en zorgen dat openstaande vacatures efficiënt en snel tot bij de juiste doelgroep geraken. Om die connectie te ondersteunen zetten de initiatiefnemers bestaande instrumenten in. Zo is er de assessment tool voor anderstaligen waarmee je eenvoudig iemands attitude, beroepsaspiraties en basiscompetenties meet. Verder ontzorgen ze bedrijven door taalondersteuning te voorzien of de doelgroep bij te scholen tijdens korte opleidingstrajecten.

Matching Talent geeft bedrijven ook handige tips bij het zoeken naar en omgaan met vluchtelingen. Zoals het gebruik van de app ‘SayHi’ die de taalbarrière bij Oekraïense nieuwkomers helpt doorbreken.

Oproep aan bedrijven

Niet alleen nieuwkomers profiteren van de opportuniteiten die Matching Talent biedt. De arbeidsmarkt kreunt immers onder personeelstekort en is meer dan ooit vragende partij om buitenlands talent in huis te halen. Het aanboren van de pool nieuwkomers vormt een oplossing voor knelpuntvacatures. Er wordt immers verder gekeken dan diploma’s en gefocust op talent en potentieel. De sectoren roepen hun bedrijven dan ook op om hun sociaal en maatschappelijk engagement te tonen en de werkvloer te verrijken met mensen die niets liever willen dan een job in hun nieuwe land.

Interesse?

Neem contact op met Daniëlle Verlaet.

Meer info op www.matchingtalent.be 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven