Loopbaanbegeleiding start met een gratis kennismakingsgesprek met een coach. Daarna volgen nog een aantal gesprekken en oefeningen. Een traject duurt gemiddeld 4 à 7 uur, verdeeld over verschillende afspraken. De afspraken kunnen overdag, ‘s avonds of in het weekend doorgaan. 

De begeleiding betaal je met loopbaancheques die je bij de VDAB kan aanvragen. Alimento betaalt die terug voor werknemers uit de voedingssector (PC 118, 118.3 en 220) waardoor loopbaanbegeleiding voor hen helemaal gratis is. 

Hanegreefs Krista (52 jaar) werkt al 33 jaar als arbeidster bij Mora. Door een herstructurering kregen de werknemers de mogelijkheid om loopbaanbegeleiding te volgen.  

Krista: "Ik kwam terecht bij Hura. Ondanks het feit dat ik kon blijven werken, heb ik dit aanbod met open armen ontvangen. Ik had hier al meermaals van gehoord en gelezen en het leek me wel interessant. Zeker omdat ik al zoveel jaren in dezelfde functie werk. Doordat ik een beetje onzeker werd over de toekomst van mijn job na de herstructurering, wou ik een opleiding gaan volgen. En de resultaten van de loopbaanbegeleiding bevestigde de keuze van mijn leerplan.  

In een aangenaam eerste gesprek met een loopbaancoach werd aan de hand van enkele vragen gepeild naar mijn interesses. Eerlijk gezegd vond ik het wel confronterend hoe juist deze resultaten waren

Daarna werden mij verscheidene jobs voorgesteld waaruit ik er een paar moest kiezen. Die daarna samen met de coach besproken werden. Het contact met de loopbaancoach verliep heel vlot. Ze stelde me steeds gerust wanneer ik twijfelde. Ik kon haar steeds mailen wanneer ik vragen had. Het was een heel aangename vrouw met veel begrip en geduld. 

Ik zou het zeker opnieuw doen, ik heb hierbij, zelfs na 52 jaar, nog dingen van mezelf ontdekt. Ik zou het anderen dan ook zeker aanbevelen!"  

Meer informatie? Ontdek hier onze gratis loopbaanbegeleiding

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven