Tob jij ook over hoe digitale oplossingen kunnen worden ingezet om de productiviteit te verbeteren? Hoe de veelheid aan info en content (opleidingen, procedures, vergaderingen, online en offline tools …) kunnen bijdragen tot levenslang leren? 

Aan uitdagingen geen gebrek!

Inzicht in nieuwe ontwikkelingen inspireren. Hier geven we je zes voorspellingen door digital learning expert Winston Wolfe:

1. Leren is werken en werken is leren

HR moet aansluiting vinden bij de werkvloer, om écht impact te hebben. Concrete ondersteuning tijdens het werk, dat noemen we performance support. 2019 wordt het jaar van de doorbraak voor deze tools. Denk aan VR, AR of digitale manuals, die video met tekst combineren op elk toestel.

2. De mens komt (terug) centraal te staan

Bij de recente technologische revolutie binnen learning and development lag de focus te veel op technologie. We sprongen van ‘hype’ naar ‘buzzword’, om toch maar mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen. Hierbij werd het menselijke aspect weleens uit het oog verloren. In 2019 is dat verleden tijd. We voorspellen namelijk dat de mens opnieuw de kern van de zaak wordt, mede door toepassing van design thinking-principes.

3. Gedaan met nonsens!

Toegegeven, het titeltje hierboven is misschien wat scherp uitgedrukt. Maar het evidence-based verhaal heeft de voorbije maanden en jaren duidelijk zijn opgang gemaakt. Dat kwam onder meer door het werk van mensen zoals Pedro De Bruyckere, Will Thalheimer en Paul Kirschner. 2019 wordt dan ook het jaar waarin die wetenschappelijk onderbouwde weg binnen L&D verder wordt ingeslagen. Blijf dus kritisch, durf alles in vraag te stellen en slik niet eender welk verkoopspraatje. Verdiep je daarentegen in de evidence-based kant van leren om nog meer impact te hebben. Succes verzekerd!

4. Platformen worden nóg belangrijker

Leerplatformen zoals LMS (Learning Management System) en LXP (Learning Experience Platform) zullen in 2019 een nog prominentere plaats in ons leerbeleid krijgen. Veel bedrijven zetten immers hun eerste stappen richting digitaal ondersteund leren en gaan hiervoor op zoek naar een geschikt platform. Andere hebben dan weer hun bestaand systeem onder de loep genomen, waarna ze zijn overgeschakeld op een nieuw systeem. Hoe dan ook, het platform zal dit jaar hoge toppen blijven scheren.

5. Alles wordt (helaas) korter

2018 was het jaar waarin we massaal ‘microlearning’ omarmden. Alles moest in korte modules, snackable, bite-sized … worden opgeknipt. Te vaak om de verkeerde redenen. Ook dit jaar gaat deze trend verder. We hebben nog steeds niet echt uitgedokterd wat ‘microlearning’ is, maar proberen het toch toe te passen. Maar doe ons een plezier: knip een 9-minuten durende video niet zomaar op in 3 video’s van 3 minuten – focus op het gewenste resultaat en niet op het middel! 

6. Lang leve data!

Om een open deur in te trappen: L&D kan nog meer halen uit de vele beschikbare data. Maar laten we wegstappen van aanwezigheden en testscores. Eens we onder de knie krijgen hoe data ons beleid kunnen ondersteunen, zullen we er de vruchten van plukken. We hebben zo het vermoeden dat dit jaar die stap wordt gezet.

Wil je zien hoe het kan? 

●    AugmentedReality/VirtualReality ingezet om klanten en medewerkers te informeren: lees hier meer

●    Een voorbeeld van digitale werkinstructies die gebruikt worden voor korte opleidingen: bekijk hier de instructie
●    Zelf aan de slag gaan met een chatbot?  Leer hier hoe!

Waar worstel jij mee op het vlak van nieuwe leervormen? Honger naar nog meer inspiratie? Benieuwd naar hoe Alimento je kan ondersteunen? 

Contacteer Lieve Ruelens

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven