bizza team.jpgElk jaar organiseert Fevia - de federatie van de Belgische voedingsindustrie - innovatiewedstrijden waardoor jongeren praktisch ervaren welke opportuniteiten een job in de voedingssector biedt. Ecotrophelia is de award voor studenten hoger en universitair onderwijs. De uitdaging: ontwikkel een evenwichtig, duurzaam, kwalitatief en lekker voedingsproduct. Het resultaat? Een frisse kijk op voeding van de toekomst met vernieuwende ideeën.

Jonge foodies prikkelen

‘Belgische voedingsbedrijven hebben elke dag meer dan 1.500 vacatures openstaan. Door studenten zelf een voedingsproduct te laten ontwikkelen, prikkelen we hen om later een carrière uit te bouwen in onze sector’, stelt Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen. ‘Ze ervaren vanop de eerste rij wat we hen kunnen bieden: stabiel werk in een innovatieve sector.’

De laureaten worden bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking, waar iedereen - van CEO’s tot professoren en journalisten - al dit lekkers kan komen ontdekken en proeven. Jurylid Roel Van der Meulen, R&D Manager Bakery bij Vandemoortele, getuigt: ‘Het verrast me keer op keer hoe deze jonge foodies met vuur en passie hun nieuw product komen voorstellen en hoe ze omgaan met de duurzame aspecten van voeding. Ik draag dan ook met plezier mijn steentje bij in het stimuleren van het aanstormend voedingstalent via deze Ecotrophelia-wedstrijd.’

Gezonde Bizza

In 2018 vond de tiende editie plaats. Het team van KU Leuven won met zijn ‘Bizza’, een gezond pizzadeeg gemaakt met bierdraf, -wort en -gist van lokale brouwers. Zij mochten op de Parijse voedingsbeurs SIAL ons land op Europees niveau vertegenwoordigen. ‘De Belgische wedstrijd winnen was al een hele uitdaging; meedingen in de Europese was dat nog meer’, horen we van de Bizza-uitvinders. ‘Winnen is ons daar niet gelukt, maar we konden ons product wel mooi in de kijker plaatsen en contacten leggen met innovatieve voedingsbedrijven.’

Een onvergetelijke en boeiende ervaring dus die jongeren kennis laat maken met de fascinerende wereld van de voedingsindustrie … en wie weet met hun toekomstige job en werkgever!

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven